Våra tjänster

Vi är ett team av erfarna yrkesverksamma diamantborrning och infrastruktur-specialister. Våra kunder känner igen oss för att leverera projekt i tid, budget och för att göra jobbet ordentligt. Vi bryr oss om säkerhet och tar väl hand om miljön.

Diamantborrning

Diamantborrning är kärnborrning med hög precision som möjliggör exakta hålmätningar med enastående djupkontroll. Den möjliggör borrning igenom den tuffaste, armerade betongen såväl som andra slitstarka material som tegelstenar, block, murverk, granit och sten.

Vi är specialiserade på precisionsborrning, både horisontellt och vertikalt för hål som sträcker sig mellan 25 mm och 600 mm i diameter. På grund av den icke-slagverkande rotationen påverkas inte objektets strukturella integritet vid drift.

Våra diamantborrtjänster täcker hål för:

– Installation av VVS-rör

– Installation av elektriska ledningar

– Installation av luftventil

Våra arbetare utför diamantborrning nästan dagligen eftersom det är mycket vanligt för nya och renoverade byggplatser. Vanligtvis krävs denna typ av borrning för mindre öppningar genom golv och väggar för att tillåta tjänster som kanalarbete att passera.

Vi påtar oss diamantborrprojekt som måste utföras i mycket trånga platser för att möjliggöra öppningar utan att vanligtvis överskära material som sågskärning producerar.

Inre rivning

Vi tillhandahåller icke-strukturell rivning av utrymmen i byggnader eller bostäder som en vanlig förberedelse för återanvändning eller som uppgradering. Detta inkluderar borttagning av väggar, tak och golv, samtidigt som du kan bibehålla eller återanvända materialet. Denna selektiva strukturella rivning inkluderar:

-Tak

– Golvavlägsning

– Väggsågning

– Borttagning av innervägg

Vår team består av erfarna experter inom konstruktion – vi kan dekonstruera en hel plats, byggnad eller interiör.

Och våra tjänster är baserade på att vara snabba och exakta,detta innebär i sin tur till att vi inte har några problem med att samarbeta med byggbranschen och underleverantörer för att säkerställa förberedelserna för byggnadsområdena så att de sömlöst kan fortsätta sitt arbete. Vi närmar oss varje jobb med uppmärksamhet på detaljer och säkerhet.

Strukturella förändringar
av bärande väggar

Vårt erfarna team på Diamantborrarna AB kan hantera alla former av strukturell förändring av bärande väggar. Från små förändringar för tillägg av en ny dörr eller ett fönster till större och mer komplexa projekt som kan ändra fastighetens layout. Vi är kvalificerade för denna typ av tjänster och följer hälso- och säkerhetsregler samt även byggföreskrifter.

Detta inkluderar:

Komplett borttagning av bärande väggar Ändringar i bärande väggar Skorsten bröstavlägsnande Rum takförlängning Loft och källare omvandlingar Stärka instabila väggar eller tak

Betongsteg för att stärka eller riva Specialistbetongskärning och -borrning Vi kommer tillhandahålla:

-Ett komplett schema över arbeten. Detta inkluderar arbetskraft, material, avfallslösningar och tidsfaktorer.

-En tydlig, professionell tjänst som fungerar fullt ut i takt med alla strukturundersökningar och ingenjörsrapporter.

Byggföretag väljer att samarbeta med oss i denna typ av projekt på grund av vår konkurrenskraftiga prissättning och högkvalitativa arbete. Vi samarbetar med våra kunder för att hjälpa dem skapa sina drömmar, med lyhörd kundtjänst och så mycket flexibilitet som de behöver.

Diamantsågning

Specialskärningstjänster är den vanligaste och oftas avgörande delen av alla bygg- eller rivningsprojekt. Vi är väl medvetna om det. Genom att använda diamantkärnsågar för att skära betong, tegel, asfalt och metaller kan vi på ett produktivt och kontrollerat sätt ta bort alla delar av:

– Golvdäckar

Observera att kapning med diamanter inte orsakar någon skada på strukturerna intill området som ska tas bort. Det finns ingen tung vibration som med till exempel traditionella hammare- och bollrivningsmetoder.

Vi tar på oss uppgifter som berör:

– Väggsågning

– Vajersågning

För nästan alla kända konstruktionsmaterial – allt från betong, asfalt och asfalt till tegel, block och granitplattor. Vi levererar snabb och exakt skärning.

Vi erbjuder precis behandling av fasaderna, monument och andra strukturer där kemisk tvätt inte rekommenderas. Lågtryckande, slipande mikrosprängning är effektiv i denna typ av projekt, eftersom det skapar mindre till inget damm som lätt kan hållas in och hanteras.

På grund av det minimala avfallet och kontrollerade påverkan är den här tjänsten idealisk för att behandla hela utsidan av ditt hem för att ta bort lager av damm, smuts och färg. Det är ett kostnadseffektivt sätt att uppdatera fasadens utseende och återställa den till dess ursprungliga skick.

Alla projekt testas först innan de utför denna typ av sprängning för att bestämma den bästa borttagningsmetoden så att fastigheten förblir oskadad.

Asbest och PCB-sanering

Asbest har använts som byggmaterial i de flesta byggnader som gjordes mellan 1940- och 1970-talet. Tyvärr har dess giftiga biverkningar noterats mycket senare. Även om dess användning har varit förbjuden ett tag så kan man fortfarande hitta den i många oanvända strukturer, och det märks ofta när man bedriver renovering.

Asbest finns oftast i:

Takplattor, golvplattor, mastik, ark linoleum,  utjämningsföreningar Termisk systemisolering (TSI) – t.ex. rör- och pannaisolering Brandhämmande dörrar Isoleringskort som används för brandskydd, värmeisolering.

Asbestcementprodukter som används i tak och väggar Tak och väggstruktur som används i akustiskt stöd.

Omfattande säkerhetsåtgärder måste vidtas för att säkerställa säker asbestbegränsning. Och hos Diamantborrarna AB är vi fullt kvalificerade för att ta bort det. Våra kunder valde oss för att vi kan hjälpa till med att rensa det på grund av vår grundlighet och snabba utförande.

Betonggolvslipning

Vi ser till så att ditt golv får en ny glans – vi på Diamantborrarna har stor erfarenhet av att slipa betonggolv i offentliga lokaler och industrier. Med hjälp av våra kompetenta tjänster inom betonggolvslipning kommer du att märka fördelarna med att ha betong som exponerad golvyta. Ett grått och smutsigt golv förvandlas enkelt till ett blankt, slitstarkt och miljövänligt golv. Ett betonggolv är lika tilltalande i en krävande industrimiljö  som i ett trendigt vardagsrum. Vi är experter när det handlar om att slipa betonggolv och kan ge ditt golv ett nytt liv.

Några av fördelarna är:

  • Lättstädat och smidigt att hantera.
  • Modernt och elegant utseende.
  • Lång hållbarhet
  • Miljövänligt
  • Ekonomisk och prisvärd lösning istället för ett nytt golv

Se vad våra kunder säger om oss